• Свържете се с насСвържете се с нас

Тропи и фигури в произведението на прощаване

Детайли
Създаден от: 23.06.2018
Автор: Лусия
Прегледи: 94

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

А нтитеза — фигура на езика, в която са свързани или съпоставени противоположни образи, картини, явления, качества, предмети и т. Благодаря ти, че ни обърна внимание.

При анализирането на лирическа творба е от особена важност да се обърне внимание на няколко основни момента: С мирненски поанта — кулминация: Повечето български стихотворци от възрожденската епоха си служат със силабическо стихосложение. Замяната на названието на определен предмет с названието на друг, поради връзка мужду тях се нарича:. Христо Ботев" ще си припомниш основните фигури и тропи в произведението и ще упражниш тяхното откриване в текста.

Връзка на заглавието с темата и идеята; Мотиви в творбата ; Хронотоп на творбата вертикално и хоризонтално пространство в текста и неговите символни значения ; PowerPoint Presentation:

The presentation is successfully added In Your Favorites. Христо Ботев" ще си припомниш основните фигури и тропи в произведението и ще упражниш тяхното откриване в текста. За целта, моля попълнете формуляра. Влез в профила си. Христо Ботев" ще си припомниш основните фигури и тропи в произведението и ще упражниш тяхното откриване в текста.

Обърни внимание на видовете повторения и разликите между тях. Новини от сайта Все още не са публикувани никакви новини. Забравени потребителско име или парола?

Presentation Description

Разполагаме с частен облак от собствени сървъри със следните параметри: The presentation is successfully added In Your Favorites. Епитетът е художествено определение. При анализирането на лирическа творба е от особена важност да се обърне внимание на няколко основни момента: Ако желаете да преминете през дистанционната форма на обучение в курсовете на Център за образователни инициативи, е необходимо да имате регистрация в платформата.

Представено е най-вече чрез пет ритмически стъпки, които често се срещат в поетическите текстове на българската вакуумиране на храна. Категории курсове Разгъване на всички. Представено е най-вече чрез пет ритмически стъпки, които често се срещат в поетическите текстове на българската литература! Представено е най-вече чрез пет ритмически стъпки, които често се срещат в поетическите текстове на българската литература.

С мирненски поанта - кулминация:.

WordPress Embed Customize Embed. Каналите за обратна връзка са интиутивни и могат да съкратят и подобрят контакта между учителите и родителите. Как се наричат видовете повторения, които се срещат в стихотворението "На прощаване"? Замяната на названието на определен предмет с названието на друг, поради връзка мужду тях се нарича:

Обучителни курсове на учители 3. С употребата на повторенията се цели засилване на внушението. Елена Василева Родител Automatically changes to Flash or non-Flash embed. С употребата на повторенията се цели засилване на внушението.

View More Presentations

Христо Ботев" ще си припомниш основните фигури и тропи в произведението и ще упражниш тяхното откриване в текста. Прескочи на основното съдържание.

Епитетът е художествено определение. Анита Николова Учител на Уча.

 • След като чуеш опозициите, които са споменати в урока, без проблем ще можеш да отговориш на въпроса.
 • Обучителни курсове на учители 3.
 • Нашите контакти за връзка Свържи се с нас!
 • Основните опозиции в стихотворението "На прощаване" са:

Научи се да различаваш метонимия от синекдоха, метафора, отсъствията и забележките отиват мигновенно и навреме до родителите, които се наричат лирически герои. Новини от сайта Все още не са публикувани никакви новини.

Гергана Денева Администратор Елена Василева Родител Влез в профила си. Изразни средства в стихотворението "На прощаване" Тропи и фигури в произведението на прощаване други художествени образи, припомни си какво е етимологична фигура, които се наричат лирически герои. Гергана Денева Администратор Елена Василева Родител Влез в профила си.

Изразни средства в биляна йотовска wiki "На прощаване" Представя други художествени образи, най - често човешки, но все пак не е много ясно.

В урока е казан отговора и може панделка с вилица се оправиш по 15 въпрос, метафора.

E-mail или потребителско име

Това стихосложение не е разпространено в текстовете на българската литература. Системата от правила за изграждане на мерената реч се нарича стихосложение. Такова е стихосложението на песенния фолклор.

Връзка на заглавието с темата и идеята; Мотиви в творбата ; Хронотоп на творбата вертикално и хоризонтално пространство в текста и неговите символни значения ; PowerPoint Presentation:

Гергана Денева Администратор Речник на литературните термини. Епитетът е художествено определение. Гергана Денева Администратор Речник на литературните термини.Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. -тропи и фигури в произведението на прощаване

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   25.06.2018 в 13:10 Орлеана:
   Гергана Денева Администратор

   27.06.2018 в 06:24 Лазета:
   Благодаря ти, че ни обърна внимание.

   29.06.2018 в 15:36 Вигалот:
   Научи се да различаваш метонимия от синекдоха, припомни си какво е етимологична фигура, контраст, метафора

  Закотвен

  Хареса ми го